Noua dieta nordica


Dietele care elimina un grup intreg de alimente sau se concentreaza doar pe unul singur (de exemplu, varza, lamaia sau grepfruitul) nu sunt de tinut. Ele nu te invata modalitati durabile cu ajutorul carora sa-ti schimbi obiceiul de a manca.

Acum, o noua dieta este la moda, si anume dieta nordica. Aceasta iti poate fi de folos sa scapi de o greutate semnificativa fara sa te torturezi, potrivit unui nou studiu din American Journal of Clinical Nutrition. 

Spre deosebire de dieta clasica mediteraneana, noua dieta nordica nu are la baza unul sau doua alimente, ci se construieste in jurul a 15 grupe de alimente: fructe si vegetale (mai ales fructe de padure, varza, legume radacinoase si legume), cartofi, ierburi proaspete, plante si ciuperci salbatice, crustacee si alge. Dieta se concentreaza pe organic si este ecologica. 

Cerintele dietei presupun: sa iei mai multe calorii din plante si mai putine din carne; sa cresti rapid aportul de alimente din lacuri si mari ca peste, crustacee si alge marine;  sa alegi alimente care vin din natura, mai degraba decat de la o ferma, ori de cate ori este posibil.

De ce? Legumele si fructele salbatice s-au dovedit a fi nutritiv mai dense decat cele cultivate si carnea salbatica tinde sa fie macra in mod natural. Carnea de la animalele crescute in libertate este o buna alternativa.

Ca un bonus, noua dieta nordica este proiectata sa fie foarte gustoasa, iar participantilor la studiu li s-a permis sa consume cat mai mult din mancarea nordica preferata.
   
De fapt, cercetatorii nu au intentionat sa faca un studiu despre slabire, ci au vrut doar sa observe ce efecte generale are dieta nordica asupra sanatatii. Participantii nu au avut neplaceri din cauza excesului de grasimi, iar alimentele recomandate au fost super satisfacatoare si bogate in fibre.

Concluzia: Privarea  de alimente nu este raspunsul in cazul in care vrei sa pierzi din greutate pe termen lung. Dar alegerea de a consuma nutrienti densi, ca si cei din dieta nordica, bineinteles indragiti de tine, te poate ajuta sa pierzi din greutate.

Sursa: http://www.womenshealthmag.com/weight-loss/new-nordic-diet?cm_sp=Hotlist-_-WeightLoss-_-FinallyaDietThatsSuperEasytoFollow

Comentarii